We hebben weer een nieuwe smaak

2019 was een smakelijk jaar, met een hoop nieuwe hoemoes smaken! Vorig jaar introduceerde we namelijk 6 heerlijke varianten. Ook dit jaar beloofd een echt hoemoes-jaar te worden met onze nieuwe Hoemoes Paprika & Oregano! Lichtzoet met heerlijke stukjes gegrilde paprika & verse oregano. Heb jij ‘m al geprobeerd? 

Waar koop ik deze smaak?

Onze Hoemoes Paprika & Oregano is momenteel alleen nog verkrijgbaar bij de Albert Heijn! Let op: kun jij de smaak niet vinden bij jouw AH? Dat kan kloppen, de smaak ligt namelijk niet in alle winkels. Bij alle XL winkels kun je de smaak 100% zeker vinden.

Lekker koken met Maza

De Hoemoes Paprika & Oregano is super lekker op een toastje of broodje, maar ook heerlijk om mee te koken. Probeer eens deze gevulde pastaschelpen met hoemoes en pesto, yummie!

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30+ minuten

 

Ingrediënten

Voor de vegan pesto

20 gram basilicum

50 gram verse spinazie

2 tenen of 1 grote teen knoflook

75 gram zonnebloempitten

2 flinke eetlepels edelgistvlokken

60 milliliter olijfolie extra vierge

2-3 eetlepels citroensap

Versgemalen zout en peper naar smaak

 

Voor de rest

20 grote pastaschelpen

1 bakje Hoemoes Paprika & Oregano

500 gram passata

1 teen knoflook, geperst

1 theelepel Italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak de pesto door alle ingrediënten toe te voegen aan een keukenmachine. Pureer tot een gladde massa. Als het te dik is en niet goed pureert, kun je wat eetlepels water toevoegen. Breng op smaak met zout, peper en/of citroensap.
  3. Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Vul tien pastaschelpen met de pesto. Vul de andere tien met de Hoemoes.
  5. Giet de passata in een ovenschaal. Roer de Italiaanse kruiden en geperste knoflook er doorheen. Leg de pastaschelpen in de ovenschaal en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm.
X