Zoete aardappel toastjes met Muhammara

lekker knapperig, pittig en zoet

INGREDIENTEN

• 3 biologische zoete aardappelen, lang en niet te dik
• 3 theelepels olijfolie
• 1 bakje Maza Muhammara
• zout en peper
• tuinkers voor garnering

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de zoete aardappelen in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik. Meng de schijfjes in een kom met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Je kunt tijdens deze stap eventueel meer kruiden toevoegen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hier de zoete aardappel schijfjes over uit. Plaats ze voor een half uur in de oven. Keer daarna alle schijfjes om en bak voor nog een half uur. Hou de schijfjes tijdens de laatste 10 minuten goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden.

Laat de zoete aardappel schijfjes goed afkoelen. Smeer wat muhammara op de zoete aardappel toastjes en strooi er wat tuinkers overheen. Je kunt de toastjes het beste ter plekke maken, zodat ze knapperig blijven.

30 minuten
4 personen
X