fbpx

Torentjes van sushirijst

INGREDIENTEN

150 G SUSHIRIJST
20 ML RIJSTAZIJN
1 VERSE MANGO
1 KOMKOMMER
1 BAKJE HOEMOES SPICY MANGO
PAAR PLAKJES RODE PEPER
EEN HANDJE ZWART SESAMZAAD
ZOUT
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de rijstazijn en het zout door de warme rijst. Laat de rijst 25 minuten minuten afkoelen.
  3. Snijd van de komkommer lange plakken met behulp van een kaasschaaf. Rol de lange plakken op.
  4. Snijd de mango in reepjes.
  5. Meng de helft van de rijst met een beetje sesamzaad. Vul een steek ring met de rijst en druk goed aan. Maak 4 taartjes en dan weer 4 met rijst en sesamzaad.
  6. Leg op een bord een rondje van de rijst en spuit hier wat stipjes hoemoes op. Leg hier vervolgens een paar plakjes komkommer op, daarop het andere rondje van rijst, weer een paar stipjes hoemoes, rolletjes komkommer, mango, peper en sesamzaad.
45 minuten bereidingstijd
4 personen
;;