Sushibowl

INGREDIENTEN

500 GRAM SUSHIRIJST
1 KLEINE BLOEMKOOL
OLIJFOLIE
1 ZAKJE MIRIN OF RIJSTAZIJN PEULTJES
SOJASAUS, NAAR SMAAK
1-2 RODE PEPER
SESAMZAADJES, NAAR SMAAK
FURIKAKE, TER GARNERING
1 BAKJE MAZA TAHINA
1 BAKJE MAZA HOEMOES KORIANDER EN LIMOEN
EXTRA: ' SPUITZAK, EVT
MOOIE EETBARE BLOEMEN
  1. Bereid de sushirijst volgens de verpakking. Laat afkoelen. Verdeel de rijst over de bodem van een grote schaal.
  2. Rasp de bloemkool en breng hem op smaak met een dressing van 1/3 deel mirin en 2/3 deel olijfolie met peper en zout en verdeel de aangemaakte groente over de rijst.
  3. Snij de peultjes ragfijn en maak ze aan met een beetje sojasaus en geroosterde sesamzaadjes en een klein beetje olijfolie. Snij de rode peper in reepjes. Verdeel de peultjes en de rode peper vrolijk over de schaal.
  4. Kleed het gerecht eventueel nog verder aan met kleurrijke eetbare bloemen, zoals viooltjes of afrikaantjes.
  5. Doe de Maza Tahina en de Hoemoes Koriander en limoen elk in een eigen spuitzak en spuit wat toefjes van elk bij het gerecht. Garneer met furikake.
30 minuten bereidingstijd +afkoelen
4 personen
X