fbpx

Summer rolls met tuinkruiden

INGREDIENTEN

1 BAKJE HOEMOES TUINKRUIDEN
16 RIJSTVELLEN
1 BOSJE RIJSTNOEDELS
1/2 KOMKOMMER, IN DUNNE REEPJES
80 GRAM VELDSLA
1/2 BOSJE PETERSELIE, GROF GESNEDEN
1/2 BOSJE MUNT, GROF GESNEDEN
1/2 BOSJE KORIANDER, GROF GESNEDEN
2 STENGELS BOSUI, IN REEPJES
OPTIONEEL: HOISIN- OF CHILISAUS OM IN TE DIPPER
  1. Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking.

  2. Week een rijstvel maximaal 30 seconden in lauwwarm water. Leg het op een snijplank of op je werkblad.

  3. Verdeel wat rijstnoedels, komkommer, veldsla, peterselie, munt, koriander, bosui en een flinke theelepel hoemoes in het midden. Vouw de buitenste zijden van het rijstvel naar binnen en rol stevig op. Herhaal met de rijst van de rijstvellen.

  4. Serveer de summer rolls met wat hoisin- of chilisaus.

30 minuten bereidingstijd
2 personen
;;