fbpx

Shakshuka met Esfenaj en batbot

INGREDIENTEN

1 BAKJE ESFENAJ
3 EIEREN
250 G SPINAZIE
5 G BIESLOOK
2 STUKS LENTE UI IN RINGEN
1 TEEN KNOFLOOK FIJN
EEN HANDJE GEHAKTE PETERSELIE
OLIJFOLIE
ZOUT EN PEPER
300 G BLOEM
100 G GRIESMEEL
1 TL ZOUT
1 TL SUIKER
1 ZAKJE GIST VAN 7 G
250 ML LAUW WATER

Shakshuka

  1. Fruit de lente ui en knoflook aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de spinazie, zout  en peper toe. Bak even kort mee.
  3. Voeg de Esfenaj en de eieren toe en strooi er wat extra zout en peper op. Doe de deksel op de pan en bak voor ongeveer 5 minuten. Het eigeel mag zacht blijven.
  4. Garneer met bieslook en peterselie. Serveer de shakshuka met batbot en wat olijven.

Batbot

  1. Meng de bloem, griesmeel, zout, gist, suiker en het water in een grote kom en kneed het geheel voor ongeveer 5 minuten.
  2. Dek de kom af en zet apart op een warm plekje in de keuken. Laat het deeg voor ongeveer een halfuurtje rijzen
  3. Strooi een beetje griesmeel op het werkblad. Maak van het deeg 12 klein bolletjes. Druk ze een beetje plat op het werkblad en leg ze op een plaat met bakpapier en laat ze voor 20 minuten rijzen.
  4. Verhit een pan met dikke bodem en bak de batbot op een middelhoog vuur mooi goud bruin en dek ze meteen af met een theedoek.
50 minuten bereidingstijd
2 personen
;;