Rijstsalade met gezouten citroen, gepekelde groenten en Hoemoes Koriander en Limoen

INGREDIENTEN

100 GRAM BASMATIRIJST
1/2 FIJNGESNEDEN SCHIL, VAN EEN GEZOUTEN CITROEN
PAAR EL OLIJFOLIE
1/2 CITROENSAP
50 ML CITROEN-OLIJFOLIE
1/4 TEENTJE KNOFLOOK, GERASPT
200 GRAM GEMENGDE GROENTE (BIJV TUIBONEN, COURGETTE, DOPERWTEN, ROMANESCO, ASPERGE, SUGAR, SNAPS, PATISSON EN BROCCOLI)
1 BAKJE MAZA HOEMOES KORIANDER EN LIMOEN OF MAZA HOEMOES TUINKRUIDEN
1 KLEINE RODE UI, IN RINGEN
50 GRAM GEMENGDE SLABLAADJES
EXTRA: RONDE VORM OF STERKER VAN CA 10 CM ø
SPUITZAK
  1. Kook de rijst gaar in ruim water, zeef en doe in een schaal. Breng op smaak met de gezouten citroen en olijfolie.
  2. Maak een dressing van het citroensap, de citroenolie en de geraspte knoflook.
  3. Kook de groene groenten kort en spoel ze meteen koud. Het is belangrijk dat ze knapperig blijven. Leg op een plateau en laat marineren met de dressing en peper en zout.
  4. Maak met behulp van een stekerring een taartje van de rijstsalade, doe de Maza Hoemoes koriander en limoen in een spuitzakje en voeg enkele puntjes toe. Maak hier nu een soort bloem van door alle diverse groenten ertussen te steken, en garneer met de uiringen, slablaadjes en wat extra dressing.

Tip
Dit gerecht kun je als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als kleine amuse serveren.

20 minuten bereidingstijd +afkoelen
4 personen
X