Rijstsalade met gezouten citroen, gepekelde groenten en Hoemoes Koriander en Limoen

INGREDIENTEN

basmatirijst 100 g
gezouten citroen ½, de fijngesneden schil (evt te vervangen door citroenrasp)
olijfolie paar el
citroen ½, het sap
citroen-olijfolie 50 ml
knoflook ¼ teen, geraspt
gemengde groene groenten 200 g (bijv tuinbonen, courgette, doperwt, romanesco, asperge, sugar snaps, patisson, broccoli)
Maza Hoemoes koriander en limoen of Maza Hoemoes tuinkruiden 1 bakje
rode ui 1 kleine, in ringen
gemengde slablaadjes 50 g
Extra: ronde vorm of steker vanca 10 cm ø
spuitzak
  1. Kook de rijst gaar in ruim water, zeef en doe in een schaal. Breng op smaak met de gezouten citroen en olijfolie.
  2. Maak een dressing van het citroensap, de citroenolie en de geraspte knoflook.
  3. Kook de groene groenten kort en spoel ze meteen koud. Het is belangrijk dat ze knapperig blijven. Leg op een plateau enlaat marineren met de dressing en peper en zout.
  4. Maak met behulp van een stekerring een taartje van de rijstsalade, doe de Maza Hoemoes koriander en limoen in een spuitzakje en voeg enkele puntjes toe. Maak hier nu een soort bloem van door alle diverse groenten ertussen te steken, en garneer met de uiringen, slablaadjes en wat extra dressing.

Tip
Dit gerecht kun je als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als kleine amuse serveren.

20 minuten bereidingstijd +afkoelen
4 personen
X