fbpx

Pompoen salade met een kerrie dressing van Hoemoes Kerrie

INGREDIENTEN

1 BAKJE MAZA HOEMOES KERRIE
100 GRAM POMPOEN
SNUFJE ZOUT EN PEPER
1 EL RAS EL HANOUT KRUIDEN
2 EL OLIJFOLIE
1/2 TL KURKUMA
1/2 EL TIJM
1/2 EL OREGANO
1/2 TL CHILIPOEDER
75 GRAM FETA
1/2 ZAKJE GEMENGDE SALADE
HANDJEVOL RUCOLA
1/2 KOMKOMMER
HANDJEVOL GRANAATAPPELPITJES
1 TL ZHATARKRUIDEN
EEN PAAR BLAADJES PETERSELIE
HANDJEVOL PITTENMIX
SCHIJFJE CITROEN
  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Snijd de pompoen in stukjes en leg de stukjes op een ovenplaat, bedekt met bakpapier.
  3. Verdeel de olijfolie, zout en peper, Ras el Hanout kruiden, kurkuma, tijm, oregano en chilipoeder eroverheen en meng dit goed door zodat elk stukje pompoen een beetje van alle kruiden heeft.
  4. Bak de pompoen voor 20 minuten in de oven.
  5. Doe de gemengde sla en rucola in een kom.
  6. Meng in een bakje de Hoemoes Kerrie, olijfolie, zout en peper, citroensap en een klein scheutje water tot een gladde dressing.
  7. Voeg de dressing toe aan de sla. Meng dit goed door.
  8. Meng de gebakken pompoen en de komkommer door de salade.
  9. Garneer met feta, granaatappelpitjes, pittemix, zhatarkruiden, een citroenschijfje en peterselieblaadjes.
35 minuten bereidingstijd
1-2 personen
;;