fbpx

Patat van zoete aardappel met Baba Anoesch

INGREDIENTEN

1 KILO ZOETE AARDAPPELS
1 BAKJE MAZA BABA ANOESCH
4 EL OLIJFOLIE
2 TEENTJES KNOFLOOK
RODE PEPER, NAAR SMAAK
SNUFJE GEMALEN KOMIJN
ZOUT EN PEPER
  1. Gezonde friet uit de oven, gemaakt van zoete aardappels (bataat)! Verwarm de heteluchtoven voor op 225 graden.
  2. Snijd de aardappels in gelijke plakken en vervolgens in gelijke repen. Was de gesneden aardappels en droog in een schone theedoek.
  3. Leg twee bakplaten klaar met daarop een stuk bakpapier. Breng de olie op smaak met fijngehakte knoflook, rode peper, gemalen komijn en een snufje zout en peper. Meng deze olie goed met de aardappels en verdeel de friet over de bakplaten.
  4. Bak de patat in de oven gaar in 20-30 minuten. Keer de friet af en toe om en houd de oven tussentijds in de gaten. Door af en toe de oven open te doen ontsnapt er wat vocht en daardoor worden ze knapperiger.
  5. Lekker dippen in de Baba Anoesch, dat is véél lekkerder dan mayo!
35 minuten bereidingstijd
4 personen
;;