Parelcouscoussalade met sperziebonen, reuzebonen en Hoemoes Koriander-Limoen

INGREDIENTEN

150 g parelcouscous
200 g Maza Hoemoes Koriander-Limoen of Hoemoes Tuinkruiden
2 el rode wijnazijn
4 el extra vierge olijfolie
400 g sperziebonen
800 g reuzebonen
100 g Kalamata olijven, zonder pit
½ komkommer
10 g dille
10 g platte peterselie
Benodigdheden
1 kookpan
1 spatel
1 vergiet
1 koksmes

1. Bereid de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.

2. Meng voor de dressing Hoemoes Koriander-Limoen, rode wijnazijn en extra vierge olijfolie door elkaar. Zet tot later gebruik weg in de koelkast.

3. Kook de sperziebonen 6-8 minuten in ruim kokend water, giet af en zet apart.

4. Spoel de reuzebonen om en laat uitlekken. Halveer de Kalamata olijven in de lengte, snijd de komkommer in plakjes en de dille en platte peterselie grof.

5. Doe alle ingrediënten in een kom, voeg de helft van de koriander-limoenspread toe en hussel het geheel door elkaar.

6. Bestrijk de borden met de overgebleven korianderlimoenspread en verdeel hier de salade over.

Tip: In plaats van Hoemoes Koriander-Limoen kun je ook Hoemoes Tuinkruiden gebruiken. Ook erg lekker!

20 minuten bereidingstijd
4 personen
X