fbpx

Parelcouscous met Hoemoes Paprika & Oregano

INGREDIENTEN

200 GRAM PARELCOUSCOUS
1 GELE COURGETTE IN PLAKJES
1 GROENE COURGETTE IN PLAKJES
EEN COURGETTE BLOEM
EEN BAKJE HOEMOES PAPRIKA & OREGANO
20 GRAM MACADAMIA GROF GEMALEN
100 GRAM BLOEM
100 ML BRUISEND WATER
RAAPOLIE OM TE FRITUREN
EEN TL MAZA RAS EL HANOUT KRUIDEN
OLIJFOLIE
ZOUT EN PEPER
  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de Ras el Hanout en zout. Giet het af en spoel af onder koud water.
  2. Bestrijk de plakjes courgette met een beetje olijfolie en grill ze in grillpan tot dat ze mooie bruine grillstreepjes hebben. Was de bloem voorzichtig en verwijder de steeltjes in het hart van de bloem (stamper).
  1. Meng een el hoemoes met de macadamia en doe die in een spuitzak. Open voorzichtig de bloem en spuit het mengsel erin. Niet te vol want je moet de bloemblaadjes dicht kunnen vouwen.
  2. Maak een beslag van een 100 gram bloem en 100 ml bruisend water en doe een beetje zout & peper erdoor.
  3. Verhit een pan met raapolie, dip de bloem voor het frituren in het beslag en doe deze daarna meteen in hete olie frituren tot ze een mooi goud bruin kleurtje krijgen.
  4. Meng de couscous met de hoemoes en maak met behulp van een steekring een rondje met parelcouscous. Leg de courgetteplakjes erop en daarna de courgettebloem. Garneer met cress of verse kruiden naar keuze.
40 minuten bereidingstijd
2 personen
;;