Paddestoelenbouillon met Esfenaj twister

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEP
2 EL OLIJFOLIE
2 GELE UIEN, FIJNGESNEDEN
1 TEEN KNOFLOOK, GEPERST
400 GRAM GEMENGDE PADDESTOELEN
2 TAKJES TIJM
1 LAURIERBLAADJE
1 LITER GROENTE- OF PADDESTOELENBOUILLON

VOOR DE TWISTERS
1 ROL VERS BLADERDEEG
1 BAKJE MAZA ESFENAJ
2 EL SESAMZAADJES
2 EL ONGEZOETE SOJADRINK
1 EL ZONNEBLOEMOLIE
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het bladerdeeg in repen van 4 bij 24 cm. Je zou zo 10 repen moeten krijgen.
  3. Besmeer de helft van de repen bladerdeeg met Esfenaj (dit is leuk om met de kinderen te doen). Druk de andere repen er bovenop en maak er met een wokkelbeweging twisters van. Druk de zijkanten dicht met een vork
  4. Meng de ongezoete sojadrink met de zonnebloemolie. Bestrijk de twisters met dit mengsel en strooi er wat sesamzaadjes overheen.
  5. Bak de twisters voor 20 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de soep door de uien voor 3 minuten op laag vuur te fruiten in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
  7. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Je kunt ze ook heel laten. Bak voor vijf minuten mee met de ui en knoflook. Ris de tijm van de takjes en bak ook deze en het laurierblaadje mee.
  8. Schenk 1 liter bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat de soep vervolgens een kwartier zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer de soep met de Esfenaj twisters.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
X