Ovenschotel met Hoemoes en ei

Bestrooid met diverse groenten

INGREDIENTEN

4 EIEREN
2 BAKJE MAZA HOEMOES
5 KLEINE TOMAATJES
1 HALVE PAPRIKA
3 ZWARTE OLIJFJES
5 DRUPPELS OLIJOLIE
8 STENGELS BIESLOOK
EXTRA: OVENSCHAAL
HETELUCHT OF ELECTRISCHE OVEN

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden en snijd ondertussen een paprika, een tomaat en wat olijfjes voor de garnering.
  2. Pak een ovenschaal en smeer deze in met wat olijf olie. Vul de schaal met 2 bakjes Maza Hoemoes en maak een oud Hollands kuiltje om de 4 eieren in te tikken. Let wel op dat je de dooiers heel houd.
  3. Nu de schaal bestrooien met de stukjes tomaat, olijf en paprika en in de inmiddels warme oven schuiven.
  4. Na 15 tot 19 minuten is de schotel klaar en dan begint het moeilijkste deel van het recept, even 3 minuten wachten omdat je anders je tong verbrand.
  5. Kort voor het serveren nog even versieren met wat verse bieslook.

Variatietip:

De liefhebber strooit er nog wat oude kaas en bijvoorbeeld oregano overheen zodat dit lekker meesmelt in de oven.

15 + 19 minuten in de oven
4 personen
X