fbpx

Mini pizza’s met Libanees brood en Hoemoes

INGREDIENTEN

1 LIBANEES BROOD
3 LEPELS MAZA HOEMOES NAAR KEUZE
1 EL ZHATAR KRUIDEN
1 PLAK FLESPOMPOEN
2 PLAKKEN AUBERGINE
50 GRAM FETAKAAS
1 TAKJE KRULPETERSELIE
PEPER EN ZOUT
  1. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Kook de pompoen tot het gaar is.
  2. Was en snijd de aubergine in kleine blokjes en bak deze gaar.
  3. Maak kleine rondjes van het Libanese brood. Bijvoorbeeld door een gals op z’n kop te zetten op het brood en daaromheen het brood wegsnijden.
  4. Smeer de rondjes in met een Hoemoes naar keuze, verkruimel de feta eroverheen en voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel daarna de Zhatar kruiden over de rondjes.
  5. Leg de rondjes in een koekenpan, met de deksel erop. Bak ze op laag vuur voor ongeveer 5 minuten tot dat de bodem knapperig is.
  6. Leg de rondjes op een bord en doe de fijngehakte peterselie erop als topping.
25 minuten bereidingstijd
3 stuks
;;