Met Choriatiki gevulde Turkse paprika’s

Heerlijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

• 4 Turkse paprika’s (dolmalık biber)
• 100 gram couscous
• 1/2 groentebouillonblokje
• 1 bakje Maza Choriatiki
• 1 grote ui, in kleine stukjes
• olijfolie
• 2 eetlepels tomatenpuree
• verse peterselie, gehakt

Bereidingswijze

Bereid de couscous volgens de verpakking en voeg er een half groentebouillonblokje aan toe. Bak de ui in de olijfolie tot deze bruin kleurt. Meng deze, samen met de Choriatiki, tomatenpuree en peterselie door de couscous. Snij het kapje van de paprika’s, verwijder de zaden en prik de onderkant van de paprika een paar keer in. Plaats de paprika’s in een pan waar ze allemaal precies in passen, vul ze met de Choriatiki vulling en druk de kapjes van de paprika’s er voorzichtig op. Vul de pan met water tot de paprika’s net niet onder staan en breng aan de kook. Laat de paprika’s een half uurtje op laag vuur gaar koken. Serveer direct.

30 minuten
2 personen
X