fbpx

Makreel met salade van quinoa en courgette, Muhammara en Labneh

INGREDIENTEN

2 DIKKE MAKRELEN A CA. 400 GRAM
OLIJFOLIE OM IN TE BAKKEN
100 GRAM QUINOA
1/4 KOMKOMMER, GESCHILD EN ONTZAAD
1/4 COURGETTE
1 KLEINE SJALOT
1 TEENTJE KNOFLOOK
1/2 LIMOEN
20 ML SUSHIAZIJN
20 ML ZACHTE OLIJFOLIE
1/2 BAKJE MAZA MUHAMMARA
1/2 BAKJE MAZA LABNEH
EXTRA: RECHTHOEKIGE VORM VAN CA 15 CM LANG
  1. Fileer, ontgraat en ontvlies de makrelen (of laat dit doen door de visboer) en snij ze bij. Kruid stevig met peper en zout en bak de filets aan in olie, draai na 2 min om en zet de pan van het vuur. De warmte van de pan zorgt ervoor dat makreel zachtjes door gaart.
  2. Kook de quinoa in een pan met 300 ml water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, zeef en doe in een kom.
  3. Snij de komkommer en courgette in blokjes van ca ½ x ½ cm. Snipper de sjalot en fruit aan in wat olijfolie, voeg de komkommer en courgette toe en rasp een mespuntje knoflook erdoor. Breng op smaak met peper en zout en bak ca 5 min tot de groenten gaar zijn.
  4. Voeg bij de quinoa en breng op smaak. Voeg evt nog wat olie toe.
  5. Maak een vinaigrette van de sushiazijn, zachte olijfolie en wat limoenrasp, breng de Maza Labneh op smaak met het limoensap.
  6. Maak evt met behulp van de vorm een recht taartje van de quinoa, leg om en om de Maza Labneh en de Maza Muhammara eromheen en de makreel erop. Druppel de vinaigrette eromheen.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;