fbpx

Viscurry met Hoemoes Koriander en Limoen

INGREDIENTEN

400 GRAM KABELJAUWFILET, IN BLOKJES
3 EL ZONNEBLOEMOLIE
PEPER EN ZOUT
2 UIEN, IN RINGEN
4 TENEN KNOFLOOK, UITGEPERST
1 EL VERSE GEMBER, GERASPT
1 BAKJE HOEMOES KORIANDER EN LIMOEN
250 ML SLAGROOM
1 LIMOEN IN DUNNE PARTJES
TOEFJES KORIANDER
RODE PEPER, IN RINGETJES
  1. Bestrooi de blokjes vis met zout. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de vis in 3-4 minuten bruin en gaar. Houd apart.
  2. Verhit de resterende olie in een hapjespan en fruit de uien met de knoflook en gember ca. 4 minuten op laag vuur.
  3. Voeg de Hoemoes Koriander en Limoen, slagroom en een scheutje water toe en verwarm alles op middelhoog vuur. Lat niet koken.
  4. Voeg de visblokjes en de garnalen toe en verwarm het geheel goed door. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe.
  5. Verdeel de viscurry over 4 borden en garneer met partjes limoen, de toefjes koriander en rode peper. lekker met witte rijst.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
;;