fbpx

Koude wortel-kokossoep met Yazzara

INGREDIENTEN

1 EL KOKOSOLIE OF ZONNEBLOEMOLIE
1 UI, GESNIPPERD
500 GRAM BOSPEEN, GERASPT EN IN STUKKEN
700 ML GROENTEBOUILLON
1 BAKJE MAZA YAZZARA
200 ML KOKOSMELK
EEN MESPUNT CAYENNEPEPER
25 GRAM KOKOSCHIPS
KLEINE HAND GROENTEKIEMEN
EXTRA: STAAFMIXER
  1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui 2-3 min. Voeg de wortels toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en laat de wortels ca 10 min zachtjes koken tot ze zacht en gaar zijn.
  2. Pureer de soep met een staafmixer. Meng er de Maza Yazzara en bijna alle kokosmelk door (bewaar een bodempje kokosmelk voor de garnering). Voeg de cayennepeper toe en pureer alles nog een keer met de staafmixer. Breng op smaak met zout.
  3. Zet de soep afgedekt 4-5 uur in de koelkast of tot hij ijskoud is.
  4. Rooster intussen in een droge koekenpan de kokoschips al omscheppend licht goudbruin. Schep op een bord.
  5. Schenk de soep in vier kommen of acht kleine glaasjes. Druppel er wat kokosmelk over en garneer met de kokoschips en groentekiemen.
20 minuten bereidingstijd + 4 uur koelen
4-8 personen
;;