koude komkommeryoghurtsoep met Esfenaj

INGREDIENTEN

MAZA ESFENAJ 1 bakje
KOMKOMMER 1, geschild en in stukken
BOSUITJES 3, in ringetjes
GRIEKSE YOGHURT OF MAZA LABNEH 150 g
GROENTEBOUILLON 250 ml, afgekoeld
DILLE, DRAGON EN/OF MUNT een handvol, plus extra
KNOFLOOK 1 teen
CAYENNEPEPER een mespunt
CITROENSAP naar smaak
AMANDELSCHAAFSEL 2-3 el
OLIJFOLIE EXTRA VIERGE voor de garnering
EXTRA: KEUKENMACHINE
  1. Pureer op het citroensap, het amandelschaafsel en de olijfolie na alle ingrediënten in een keukenmachine tot  een zo glad mogelijke soep. Proef en breng op smaak met zout, peper en flink  wat citroensap. Laat de soep in de koelkast in enkele uren ijskoud worden.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin.
  3. Verdeel de koude soep over kleine kommetjes en garneer met amandelschaafsel en de achtergehouden kruiden. Bedruppel met olijfolie
15 minuten bereidingstijd + afkoelen
4 personen
X