Kip Tahina

INGREDIENTEN

4 KIPFILET
1 BAKJE TAHINA
4 TEENTJES KNOFLOOK, UITGEPERST
2 EL VERSE KORIANDER, GEHAKT
SNUFJE KANEEL
1 EL OLIJFOLIE
SAP VAN 1/2 CITROEN
  1. Snijd de kipfilet in brede repen.
  2. Roer in een lage ovenschaal een marinade van Tahina, knoflook, koriander, kaneel, olijfolie en citroensap. Leg de reepjes kipfilet erin en marineer ca. 6 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven op 180 graden. Zet de schaal met kip in de oven en laat 25 minuten gaar worden. Schep tussentijds 2 keer om.
  4. Bestrooi het gerecht met wat extra koriander. Lekker met geschaafde repen komkommer en couscous.
20 minuten bereidingstijd+ 6 uur marineren + 20 minuten in de oven
4 personen
X