Kip curry met Hoemoes Kerrie

INGREDIENTEN

500 GRAM KIPDIJFILET
1 BAKJE MAZA HOEMOES KERRIE
250 GRAM DOPERWTEN (DIEPVRIES)
150 GRAM PEULTJES
1 BAKJE CHAMPIGNONS
380 GRAM PANDAN RIJST
1 BLIKJE KOKOSMELK
  1. Snijd de kipdijfilets in twee of drie gelijke stukken. Bak de kip aan beide zijden goudbruin aan op hoog vuur in een koekenpan met een beetje boter. Kook de rijst in een grote pan in afgepast water volgens de aangegeven kooktijd op de verpakking. Laat de kipdij op gematigd vuur 6-10 minuten doorgaren.
  2. Snijd intussen de champignons in plakjes en maak de peultjes schoon. Haal de kipdijfilets uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Bak in dezelfde koekenpan de champignons, peultjes en doperwtjes ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
  3. Blus af met de kokosmelk en roer de Hoemoes kerrie er doorheen totdat je een mooie romige kerriesaus hebt. Laat de kipdijfilets daarna nog heel even mee sudderen in de pan.
25 minuten bereidingstijd
4 personen
X