fbpx

Hutspot net even anders

INGREDIENTEN

200 GRAM MAZA HOEMOES ZONGEDROOGDE TOMAAT
16 MAZA FALAFEL TAMATIM BALLETJES (4 P.P.)
700 GRAM AARDAPPELS
600 GRAM WINTERWORTELEN
400 GRAM WITTE UI
1 GROENTEBOUILLON BLOKJE
1,7 LITER WATER
PEPER EN ZOUT NAAR SMAAK
OPTIONEEL: JUS
  1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, snijd de uien in ringen, schil de winterwortelen en snijd deze in plakjes.
  2. Doe de aardappelen, de wortelen en de ui in een grote pan. Voeg hier het water met de bouillon aan toe en breng het aan de kook. Laat het in totaal 20 minuten koken.
  3. Giet de pan na 20 minuten af en vang 50 ml kookvocht op. Doe de 50 ml kookvocht terug in de pan en stamp het geheel tot stamppot.
  4. Voeg de Hoemoes Zongedroogde Tomaat toe aan de pan en roer het er goed doorheen.
  5. Bak de Falafel Tamatim balletjes aan beide kanten goudbruin en rijg deze op satéstokjes.
  6. Serveer de Hutspot met de Falafel Tamatim op een bord.
45 minuten bereidingstijd
3-4 persoon
;;