Hoemoes Artisjok met Falafel en tuinbonen-muntsalade

INGREDIENTEN

1 BAKJE MAZA HOEMOES ARTISJOK
1-2 EL OLIJFOLIE
1 BAKJE MAZA FALAFEL
PARTJE CITROEN
WARME PITABROODJES
VOOR DE SALADE:
200 GRAM TUINBONEN
100 GRAM TUINERWTEN
1 BOSJE RADIJSJES
3 BOSUITJES, IN DUNNE RINGETJES
3 EL OLIJFOLIE
2 EL CITROENSAP
PAAR TAJES MUNT, IN BLAADJES GESCHEURT
STUKJE ZACHTE GEITENKAAS
EXTRA: GROENTESCHAAF
KOEKENPAN

Bereidingswijze

  1. Kook voor de salade de tuinbonen in water en zout 6 min. Voeg de tuinerwten toe en kook ze 1-2 min mee. Giet de bonen af en spoel ze onder koud stromend water. Was de radijsjes en schaaf ze boven een schaal met een groenteschaaf in flinterdunne plakjes. Meng de bosuitjes erdoor. Meng in een kommetje de olie met het citroensap, zout en peper en zet even apart.
  2. Verdeel de Hoemoes Artisjok over vier grote borden en maak met de achterkant van een lepel in het midden van de borden een mooie baan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de Maza Falafel in ca 3 min krokant. Verdeel de falafel over de Hoemoes Artisjok. Meng de dressing en verse munt door de salade. Schep de salade in een mooi bergje naast de falafel (aan een kant) op de borden.
  3. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met versgemalen peper.

Serveer met partjes citroen en warme pitabroodjes.

20 minuten
4 personen
X