fbpx

Hartige pompoenmuffins

INGREDIENTEN

250 GRAM POMPOENBLOKJES
2 TEENTJES KNOFLOOK
2 EIEREN
50 ML (EVT PLANTAARDIGE) MELK
1 EL OLIJFOLIE + EXTRA OM IN TE VETTEN
200 GRAM VOLKORENMEEL
1 TL BAKING SODA
3 TAKJES ROZEMARIJN, DE NAALDEN FIJN GEHAKT
MAZA HOEMOES POMPOEN
EXTRA: STAAFMIXER, BAKBLIK VOOR 6 MUFFINS
  1. Verwarm de oven tot 180°C. Kook de pompoen in een pan water op hoog vuur gaar. Giet af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Pers in een kom de knoflook en meng, met uitzondering van de Maza Hoemoes Pompoen, alle natte ingrediënten en de puree erdoor.
  2. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten en de naaldjes van 2 takjes rozemarijn. Meng ‘nat’ en ‘droog’ tot een glad beslag.
  3. Vet de muffinvorm in met 1 el olie. Verdeel het beslag over de vorm en zet hem 20-25 min in de oven. Haal de muffins uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
  4. Bestrijk ze dan met een laagje Maza Hoemoes Pompoen en garneer met de overgebleven rozemarijn.
50 minuten bereidingstijd
6 personen
;;