Hartige Pompoen Muffin

INGREDIENTEN

120 GRAM BLOEM
100 GRAM SUIKER
1 EI
130 ML MELK
130 GRAM GERASPTE POMPOEN
90 ML (ZONNEBLOEM) OLIE
100 GRAM MAZA HOEMOES RAS EL HANOUT
1/2 ZAKJE BAKPOEDER
1 MESPUNTJE ZOUT
2 TL SPECULAASKRUIDEN
1 TL RAS EL HANOUT KRUIDEN
150 GRAM BOTER
150 GRAM POEDERSUIKER
10 ML MELK
1 TL SPECULAASKRUIDEN
ORANJE KLEURSTOF

Voor de muffins 

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Meng in een kom de bloem, de suiker, het bakpoeder, het zout, de Ras el Hanout kruiden en de speculaaskruiden met een garde.
  3. Doe in een andere kom de melk, de Hoemoes Ras el Hanout, de geraspte pompoen het ei en de olie en meng dit door elkaar.
  4. Verdeel het beslag over ongeveer 10 cupcakevormpjes.
  5. Bak het in de oven voor 25 minuten.
  6. Laat de muffins goed afkoelen.

Voor de botercrème 

  1. Klop de boter met de elektrische mixer voor ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de poedersuiker en de melk toe en klop nog 5 minuten goed door. Voeg eerst een klein beetje kleurstof toe. Als je de kleur feller wilt, kun je nog wat meer kleurstof toevoegen.
  3. Doe de botercrème in de spuitzak en spuit de botercrème op de afgekoelde muffins.
  4. Als finisching touch kun je nog een klein beetje speculaaskruiden op de botercrème doen.
60 minuten bereidingstijd + 25 minuten baktijd en afkoelen
10 stuks
X