fbpx

Gevulde zoete aardappel met Hoemoes en VEGAN cookie dough

INGREDIENTEN

1 MIDDELGROTE ZOETE AARDAPPEL
30 G BOERENKOOL
2 EL HOEMOES TUINKRUIDEN
50 G KIKKERERWTEN
1 EL OLIE
SNUFJE PAPRIKAPOEDER
SNUFJE ZOUT
Voor de cookie dough:
100 G KIKKERERWTEN
2 EL PINDAKAAS
1/2 TL VANILLE EXTRACT
2 EL HAVERMEEL
1 EL AHORNSIROOP
SNUFJE ZOUT
2 FLINKE EL CHOCOLADEDRUPPELS
2 EL PINDAKAAS
1 APPEL, IN PARTJES

Gevulde zoete aardappel

1. Was de zoete aardappel. Prik er een aantal keer in met een vork. Je kunt de zoete aardappel poffen in de magnetron of in de oven.

2a. Magnetron: Plaats de zoete aardappel op een bord en zet deze voor 5-7 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Draai halverwege om.

2b. Oven: Verwarn de oven voor op 190 graden. Wrijf de zoete aardappel in met een klein beetje zonnebloemolie. Pak in met aluminiumfolie en leg de zoete aardappel in de oven. Pof in 30-60 minuten gaar. Controleer na 30 minuten of de zoete aardappel zacht aanvoelt.

3. Meng ondertussen de kikkererwten met een eetlepel olie en een snufje paprikapoeder. Bak deze in 5-7 minuten krokant in een koekenpan op hoog vuur. Blijf goed husselen, zodat ze niet verbranden.

4. Doe de boerenkool in een grote kom met een snufje zout. Masseer de boerenkool voor 2 minuten om het zachter te maken. De blaadjes zullen zo minder scherp worden.

5. Snijd de zoete aardappel in het midden, zodat deze gevuld kan worden. Begin met wat hoemoes, vervolg met wat boerenkool en top met de geroosterde kikkererwten.

Kikkererwten cookie dough

1. Voeg alle ingrediënten, behalve de chocoladedruppels, toe aan een keukenmachine of blender.

2. Pureer tot een dikke, gladde massa.

3. Schep de chocoladedruppels door het ‘deeg’. Rol in balletjes. Bewaar de cookie dough in de koelkast.

Geef de gevulde zoete aardappel mee met wat cookie dough balletjes, appelpartjes en 2 el noten- of zadenpasta.

45 minuten bereidingstijd
2 personen
;;