Gevulde varkensfiletrolletjes met Hoemoes en Tahina

INGREDIENTEN

1 BAKJE HOEMOES
1/2 BAKJE TAHINA
1 EI
100 GRAM ABRIKOZEN, FIJNGEHAKT
50 GRAM ZWARTE OLIJVEN, FIJNGEHAKT
6 EETLEPELS GRANAATAPPELPITJES
PEPER EN ZOUT
8 LAPJES VARKENSFILET A 125 GRAM
1 EL OLIJFOLIE
100 GRAM BACON, IN PLAKJES
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Roer in een kom de Hoemoes, Tahina, ei, abrikozen, olijven, granaatappelpitjes, peper en zout goed door elkaar.
  3. Sla de filets met een steelpan of vleeshamer vrij plat. Schep op lk lapje vlees wat van de vulling, rol op en bind een touwtje om de rolletje.
  4. Bestrijk de rolletjes rondom met olie en leg ze op een bakblik. Braad de rolletjes in ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Zet de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat ze 10 minuten rusten.
  5. Bak intussen de bacon in een pan knapperig en spreid ze uit op een schaal. Snijd de rolletjes in grote stukken en leg ze op de bacon.
30 minuten bereidingstijd
8 personen
X