Gevulde artisjok met Hoemoes Tuinkruiden

INGREDIENTEN

1 ARTISJOK
1 CITROEN
ZHATAR KRUIDEN
1 SJALOTJE
1 TEENTJE KNOFLOOK
¼ COURGETTE
EEN HANDJE TOPERWTEN EN TUINBONEN
TIJM
PEPER & ZOUT
HOEMOES TUINKRUIDEN
COURGETTE PLAKJES VOOR GARNERING
BROCCOLI CRESS
  1. Maak de artisjok schoon (breek de steel af en haal de bladeren weg). Kook de artisjokbodem in water met citroensap, zhatar en 2el bloem. Als het water, citroensap en de bloem goed zijn gemixt, kan de artisjokbodem in het water. Gooi ook de uitgeknepen citroen in het water. Kook vervolgens de artisjokbodem voor 20 a 30 minuten.
  2. Snijd 1 sjalotje en 1 teentje knoflook fijn. Snijd ook een ¼ courgette in stukjes en blancheer een handje vol doperwten en tuinbonen. Fruit de sjalot en het knoflookteentje aan in een pan met olijfolie. Doe hierbij de courgette en bak dit kort mee. Voeg daarna de doperweten en tuinbonen toe. Kruid het mengsel met tijm, peper en zout.
  3. Leg de gekookte artisjokbodem op een bord en vul deze met Hoemoes Tuinkruiden.
  4. Garneer met een courgette rolletjes en broccoli cress (of basilicum).
30 minuten bereidingstijd
2 personen
X