fbpx

Gevulde appels met Tahina

INGREDIENTEN

4 APPELS
EEN BAKJE TAHINA (HOUD 1 EL APART VOOR DE GARNERING)
EEN EL VANILLESUIKER
TWEE EL ROZIJNEN
EEN EL KANEEL
20 GRAM BOTER
BOTER OM DE OVENSCHAAL IN TE VETTEN
WALNOTEN VOOR GARNERING
  1. Verwarm de oven op 210 graden.
  2. Was de appels en haal met een appelboor de pit uit.
  3. Besmeer de appels met wat boter (van binnen en van buiten) en doe er wat honing in.
  4. Zet de appels in een ingevette ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuutjes.
  5. Was de rozijnen en laat ze daarna wellen in lauw water. Laat ze vervolgens uitlekken en meng ze met de Tahina, kaneelpoeder en vanillesuiker.
  6. Haal de appels uit de oven en vul ze met het mengsel. Zet de appels daarna nog voor 10 minuten in de oven.
  7. Serveer de appels met een schepje Tahina ernaast, kaneelp0eder en walnoten.
45 minuten bereidingstijd
2 personen
;;