Gestoofde peertjes in koffie met Hoemoes Ras el Hanout

INGREDIENTEN

1 PEER
50 GRAM BRUINE SUIKER
1 KOPJE STERKE KOFFIE
1 STERRENANIJS
1 KANEELSTOKJE
20 GRAM ROOMBOTER
2 EL HOEMOES RAS EL HANOUT
20 GRAM GEROOSTERDE AMANDELEN, VOOR DE GARNERING
SPECULAAS KOEKKRUIMELS
  1. Schil en halveer de peer.
  2. Zet een pan op het vuur en doe hier de boter in. Bak de peer licht aan en doe de suiker er bij. Laat de suiker karameliseren.
  3. Als de suiker is gekarameliseerd, kun je de peren afblussen met de koffie. Voeg ook de steranijs en kaneelstokje toe en laat de peer garen.
  4. Leg op een bord de kruimels van de speculaas (met bijv een steekring) en daarop een halve peer gevuld met een eetlepel hoemoes en garneer het geheel met geroosterde amandelen en wat koffiesiroop.
40 minuten bereidingstijd
2 personen
X