Geschroeide bloemkool met peterselieaardappels en Hoemoes Ras el Hanout

INGREDIENTEN

1 BLOEMKOOL
½ SJALOT
5 el OLIJFOLIE
400 g KRUIMIGE AARDAPPELS
½ bosje BLADPETERSELIE
150 g WALNOTEN
1 bakje MAZA HOEMOES RAS EL HANOUT

Snij de roosjes van de bloekool en hak het sjalotje fijn. Bak ze samen in de olijfolie op heel hoog vuur in een gloeiend hete pan gaar. De slajot zal wat verbranden, maar komt de smaak alleen maar ten goede. Kook de geschilde aardappels gaar en prak ze met de fijngesneden peterselie grof – hou wat mooie blaadjes peterselie apart. Hak ook de walnoten grof. Verdeel de aardappelprak over een bord of schaal en bestrijk hem met de hoemoes ras el hanout. Verdeel de gebakken bloemkool erover en garneer met de resterende peterselie.

Variatietip
Je kunt de bloemkool ook in zijn geheel bereiden in de oven op 175°C. Besprenkel hem tussentijds met olijfolie, zodat hij niet uitdroogt. De ingrediënten kun je apart erbij of zelfs erin serveren, zoals je hier ziet.

4 personen
X