fbpx

Gepofte ui met pittige Falafel en Choriatiki

INGREDIENTEN

4 UIEN
PAAR TAKJES ROZEMARIJN
PAAR TAKJES TIJM
1 BAKJE MAZA FALAFEL HOT 'N SPICY
1 BAKJE MAZA CHORIATIKI
1 BAKJE MAZA LABNEH

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 170°C. Snij de bovenkant van de uien eraf. Pak de uien samen met wat rozemarijn en tijm in met aluminiumfolie. Leg de uien op een bakplaat met de kroon naar onderen en laat ze 30 min in de oven poffen.
  2. Haal uien uit oven, verwijder de folie en hol de uien uit. Bewaar het  uienvruchtvlees.
  3. Hak de helft van de Maza Falafel in kleine blokjes. Laat de andere helft heel. Meng de fijngehakte falafel met de inhoud de uitgeholde ui. Voeg de helft van het bakje Choriatiki toe. Stop het mengsel terug in de uien en zet ze nog 20 min terug in de oven. Bak intussen de overgebleven falafel in een koekenpan en serveer hem bij de uien.
20 minuten bereidingstijd en 50 minuten oventijd
4 personen
;;