fbpx

Gehaktbrood van Falafel

INGREDIENTEN

1 GROTE ZOETE AARDAPPEL, GESCHILD EN IN BLOKJES
1 BAKJE MAZA FALAFEL
2 TAKJES VERSE TIJM
200 GRAM LINZEN (GEKOOKT)
200 GRAM KIKKERERWTEN (GEKOOKT)
4 EL TOMATENPUREE
2 EL SOJASAUS
120 GRAM PANEERMEEL
4 EL KETCHUP
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik met bakpapier.
  2. Kook de zoete aardappel voor zo’n 15 minuten of tot je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken.
  3. Voeg de Falafel toe aan een keukenmachine en maal deze grof. Voeg de zoete aardappel, tijm, linzen en kikkererwten toe en pulse tot een mengsel van grove kruimels. Stort in een kom en meng de tomatenpuree, sojasaus en paneermeel er doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Wanneer het mengsel niet aan elkaar plakt, voeg er dan steeds een eetlepel water (of Hoemoes) aan toe.
  4. Schep het mengsel in het cakeblik en druk goed aan met een glas, zodat er geen lucht meer in zit en de bovenkant glad is. Bestrijk de bovenkant met de ketchup.
  5. Bak het vegan gehaktbrood voor 45 minuten. Laat het vervolgens minstens 20 minuten afkoelen in het blik. Serveer in plakken als bijgerecht.
90 minuten bereidingstijd
8 plakken
;;