fbpx

Gefrituurde risotto balletjes

met Hoemoes Koriander & Limoen

INGREDIENTEN

1 PAK RISOTTO
1 BAKJE MAZA HOEMOES KORIANDER & LIMOEN
4 EL BLOEM
1 EI
PANEERMEEL
EXTRA FRITUURPAN

Bereidingswijze

  1. De risotto traditioneel bereiden. Waar normaal de kaas en een klontje roomboter toegevoegd wordt voor het nagaringsproces, nu de Hoemoes Koriander & Limoen toevoegen en goed menge. Let er op dat de risotto niet al te vochtig wordt, dit vanwege het paneren dat later gebeurd.
  2. Laat de risotto afkoelen en maak er balletjes ter grote van een bitterbal van. Haal de balletjes eerst door de bloem, daarna door een losgeklopt ei en dan door het paneermeel.
  3. Zorg ervoor dat de balletjes compleet bedekt zijn anders zal deze openklappen tijdens het frituren.
  4. De balletjes ongeveer 3 minuten frituren op 180 graden.

Tips: doe een garnaaltje in het balletje voor de smaak en een leuk accent.

Voeg wat zalmsnippers en/of wat parmezaanse kaas toe.

25-30 minuten
4 personen
;;