fbpx

Feestelijke Sinterklaas taart

INGREDIENTEN

10 EIEREN
2 ZAKJES VANILLESUIKER
16 G BAKPOEDER
3 BAKJES HOEMOES VIJG & CRANBERRY
400 G BLOEM
4 EL YOGHURT
300 G SUIKER
200 G PURE CHOCOLADE
1 SNUFJE ZOUT
100 ML SINAASAPPELSAP
RASP VAN 1 LIMOEN
1 EL KARDEMON
125 ML SLAGROOM MET SUIKER
HANDJE PEPERNOTEN VOOR GARNERING
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker romig.
  3. Voeg de rasp van de limoen, yoghurt en sinaasappelsap toe en mix tot een glad beslag.
  4. Meng de bloem, zout en bakpoeder en mix dit beetje bij beetje door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over 2 ingevette bakblikken en zet in de oven voor 30 minuten.
  6. Snijd de cakes in 3 gelijken lagen, zodra deze zijn afgekoeld.
  7. Besmeer een laag cake met de hoemoes en leg hier weer een nieuwe cake laag op. Herhaal dit.
  8. Besmeer ook de buitenkant van de taart met een dun laagje hoemoes.
  9. Smelt de chocolade au bain marie en giet dit over de taart heen.
  10. Mix de slagroom met de kardemon en spuit wat toefjes hiervan op de taart.
  11. Garneer met de pepernoten.
50 minuten bereidingstijd
2 personen
;;