fbpx

Fattoush salade met Libanees brood

INGREDIENTEN

1 LIBANEES BROOD
OLIJFOLIE
ZHATAR KRUIDEN
ROMEINSE SLA
VELDSLA
PETERSELIE
2 TOMATEN
1 KOMKOMMER
HANDJE RADIJSJES
MUNT
LENTE UI
SUMAC
1 CITROEN
1 EL GRANAATAPPELSIROOP
1 BAKJE MAZA MUHAMMARA
GRANAATAPPELPITJES
  1. Snijd het Libanese brood in rondjes van 10 a 15 cm. Dit kan je doen met een steekring of een schaar.
  2. Doe de Libanees brood rondjes in een cupcakevorm en besprenkel met olijfolie en Zhatar kruiden. Zet de bakjes in de oven op 180 graden voor 12 minuutjes tot goudbruin.
  3. Snijd de romeinse sla, veldsla, peterselie, tomaten, komkommer, radijsjes, munt en lente ui fijn.
  4. Maak vervolgens de dressing van 1 el sumac, citroensap van een hele citroen, granaatappelsiroop en olijfolie, zout & peper. Meng de dressing met de groentes.
  5. Vul de Libanese brood bakjes met de salade en garneer met een lepeltje Muhammara en wat granaatappelpitjes.
30 minuten bereidingstijd
2 personen
;;