Falafelbroodjes

INGREDIENTEN

1 ROL VERSE BLADERDEEG
1 BAKJE MAZA FALAFEL
4 EL MAZA MUHAMMARA
2 EL ONGEZOETE SOJADRINK
1 TL ZONNEBLOEMOLIE

OM TE DIPPEN
1 BAKJE MAZA HOEMOES
4 EL WATER
2 EL MAZA MUHAMMARA
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer het bladerdeeg door de lengte. Snijd over de breedte reepjes van 4 centimeter. Je zou zo ongeveer 20 reepjes van 12 bij 4 centimeter moeten hebben.
  3. Besmeer elk reepje met wat Muhammara. Leg op elk reepje een falafelballetje en vouw het reepje dubbel. Druk de zijkanten dicht met een vork.
  4. Meng de ongezoete sojadrink met de zonnebloemolie. Bestrijk de falafelbroodjes met dit mengsel.
  5. Bak de falafelbroodjes voor 20 minuten in de oven.
  6. Maak een sausje van de Hoemoes, het water en de Muhammara. Serveer bij de falafelbroodjes.
30 minuten bereidingstijd
20 stuks
X