Falafel met kruidencouscous, Hoemoes Ras el Hanout en Choriatikisalsa

INGREDIENTEN

100 GRAM COUSCOUS
1 KLEINE SJALOT
OLIE OM IN TE BAKKEN
4 DIKKE BOSPENEN
4 GEDROOGDE ABRIKOZEN
1 TEENTJE KNOFLOOK
10 MAROKKAANSE MUNT BLAADJES, FIJNGESNEDEN
1 PAK MAZA FALAFEL
1 BAKJE CHORIATIKI
1 BAKJE MAZA HOEMOES RAS EL HANOUT
20 GROENDE PISTACHENOTEN, FIJNGEHAKT
EXTRA: RONDE VORM OF STEKER VAN CA. 10 CM ø
SPUITZAK
  1. Doe de couscous in een schaal, kook ruim water en giet op de couscous tot die 1 cm onder staat. Dek de schaal af en laat afkoelen.
  2. Snipper de sjalot en fruit aan in olie, snij 3 van de bospenen in blokjes van ½ x ½ cm en voeg bij de sjalot. Kruid met peper en zout en rasp er een mespuntje knoflook in. Laat ca 3 min bakken. Snij de andere bospeen in heel dunne plakjes en laat met olie, peper en zout marineren.
  3. Snij de abrikozen in blokjes van ca ½ x ½ cm en voeg toe aan het sjalottenmengsel. Bevochtig met een kleine soeplepel water en laat inkoken tot het water verdampt is. Roer het mengsel met de munt door de couscous en breng op smaak met olie, peper en zout.
  4. Bak de Maza falafel in olie lichtbruin voeg dan de Maza Choriatiki toe met 4 el water en schud de pan zodat alles gemengd is.
  5. Maak met behulp van een grote steker of ring een taartje van de couscous, doe de Maza Hoemoes Ras el Hanout in een spuitzakje en voeg enkele puntjes toe.
  6. Leg de Maza Falafel erop en garneer met de gemarineerde bospeen, de pistache, enkele topjes van munt en olijfolie.

Tip
Voor een spicy variant kun je ook Maza Hot ‘n Spicy Falafel gebruiken.

20 minuten bereidingstijd
4 personen
X