fbpx

Falafel bowl met tabouleh en geroosterde groenten

INGREDIENTEN

1 PAK FALAFEL HOT 'N SPICY
4 EL MAZA HOEMOES LESS SALT
200 GRAM BULGUR
2 CITROENEN
20 GRAM PETERSELIE
10 GRAM MUNT
350 GRAM CHERRY TROSTOMAATJES
2 RODE UIEN
1 BLOEMKOOL
5 BOSPENEN
100 ML APPELCIDERAZIJN
1 TL KOMIJN
1 TL PAPRIKAPOEDER
OLIJFOLIE

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper 1 ui. Pel en snijd de andere ui in flinterdunne ringen. Snijd de tomaatjes in blokjes, de bloemkool in roosjes en de bospeen in reepjes. Hak de peterselie en de munt fijn en pers het sap uit de citroen.
3. Meng in een kom de uienringen met de appelciderazijn, 70 ml water en een snuf zout. Laat minimaal 30 minuten marineren, zodat de ringen roze kleuren.
4. Meng een scheut olijfolie met de komijn en het paprikapoeder. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier de bloemkool en de peen over de andere helft. Bestrijk met het kruidenmengel en rooster in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin. Verdeel de falafel over een bakplaat met bakpapier en plaats deze de laatste 8 minuten bij de groente in de oven.
5. Breng een pan met water aan de kook, kook de bulgur 10 minuten, giet af en laat afkoelen.
6. Meng de bulgur met de tomaat, de peterselie, de gesnipperde rode ui, de munt en het citroensap tot een frisse taboulehsalade.
7. Verdeel de tabouleh, de gezuurde rode ui, de geroosterde wortel, de geroosterde bloemkool en de falafel over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taart, met elk punt een eigen ingrediënt). Schep er een royale eetlepel Maza hoemoes less salt op.
Tip: Garneer met geroosterde sesamzaadjes!

;;