Croissant met Hoemoes Rode Biet & VEGAN brownies

INGREDIENTEN

1 CROISSANT
HOEMOES RODE BIET
1/4 AVOCADO, IN PLAKJES
PLAKJES KOMKOMMER
400 G GEKOOKTE ZWARTE BONEN (UITGELEKT)
2 EL GEBROKEN LIJNZAAD + 5 EL WATER
75 G CACAOPOEDER
4 EL AHORNSIROOP
75 G KOKOSBLOESEMSUIKER
1 1/2 TL BAKPOEDER
1/2 TL VANILLE EXTRACT
FLINKE SNUF ZOUT
3 EL KOKOSOLIE
1 MANDARIJN
OPTIONEEL: COCKTAILPRIKKERS

Brownies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed een brownievorm met bakpapier of gebruik muffinvormpjes (makkelijker om mee te nemen!).
  3. Spoel de bonen goed af en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender. Pureer tot een dikke, gladde massa.
  4. Stort het beslag in de brownievorm of in de muffinvormpjes en bak deze voor 35-40 minuten. Laat goed afkoelen voor je de brownies serveert.

Croissant

  1. Halveer de croissant en besmeer beide helften met hoemoes.
  2. Beleg met wat plakjes avocado en komkommer.

Geef de croissant mee met een zwartebonenbrownie en een mandarijn.

Tip: pel de mandarijn en snijd de partjes door de helft. Prik de halve partjes op een cocktailprikker. Als de open zijdes tegen elkaar aan zitten, vormen ze een hartje!

50 minuten bereidingstijd
2 personen
X