Courgetteschotel met Hoemoes Tomaat-Basilicum

INGREDIENTEN

1 COURGETTE
1 BAKJE HOEMOES TOMAAT BASILICUM
80 G MOZZARELLA
1 UI (IN BLOKJES)
1 EL ZATHARKRUIDEN
ZOUT EN PEPER
OLIJFOLIE
1 TEENTJE KNOFLOOK (FIJN GEMALEN)
2 TOMATEN (FIJN GEMALEN)
BASILICUM BLAADJES VOOR GARNERING
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette in plakjes en kook ze in gezouten water voor ongeveer 3 minuten.
  3. Bak in een pan met een beetje olijfolie de knoflook, ui en tomaat. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de courgette in een vergiet en zorg dat het vocht helemaal weg is.
  5. Leg in een ingevette ovenschaal een laag courgetteplakjes en smeer daarop een laag hoemoes en een laag tomaatsaus. Herhaal dit nog een keer.
  6. Leg een paar plakjes mozzarella bovenop en strooi hier wat zatharkruiden eroverheen. Bak de ovenschotel in de oven voor 20 minuten. Garneer met basilicumblaadjes.
35 minuten bereidingstijd
4 personen
X