Broccolitaart met Hoemoes Koriander-Limoen

INGREDIENTEN

1 BAKJE HOEMOES KORIANDER-LIMOEN
150 GRAM BLOEM
1 TL ZOUT
85 GRAM MAGERE KWARK
2 EETLEPELS BOTER (VOOR HET DEEG)
1 BROCCOLI
1 PREI
1 EL BOTER
1 TEENTJE KNOFLOOK
100 GRAM GERASPTE KAAS 30+
1 EL ZATHARKRUIDEN
ZOUT EN PEPER
  1. Zeef de bloem en voeg hier de zout, kwark en boter aan toe. Mix het geheel in de keukenmachine en leg het deeg daarna in de koelkast voor een uur.
  2. Blancheer de roosjes broccoli een paar minuutjes in gezouten water. Spoel de broccoli daarna af met koud water en laat ze even uitlekken.
  3. Snijd de prei in plakjes en fruit deze aan in wat boter. Voeg de knoflook, zhatarkruiden, zout en peper toe. Voeg dan de roosjes broccoli en de hoemoes toe en zet het mengsel apart.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Rol het deeg uit en bedek hiermee een ingevette ovenschaal. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Zet het deeg in de oven voor 10 minuten.
  6. Haal het deeg uit de oven en vul met het broccoli mengsel. Strooi er ook wat kaas overheen.
  7. Zet de hartige taart voor 20 minuten in de oven. Garneer met wat peterselie en zhatarkruiden.
45 minuten bereidingstijd
8 personen
X