fbpx

Broccoli-Spinaziesoep met Falafel

INGREDIENTEN

1 STRONK BROCCOLI
500 ML GROENTEBOUILLON
1 ZAK SPINAZIE
1 PAKJE MAZA FALAFEL
OLIJFOLIE
50 GRAM AMANDELSCHAAFSEL
2 EL ZILVERUITJES
EXTRA: STAAFMIXER
  1. Snij kleine roosjes van de broccoli en hak de steel in grove stukken. Verhit de groentebouillon en kook de roosjes net gaar. Haal uit de bouillon en zet apart. Kook de broccolisteel in dbouillon, voeg zodra ze gaar zijn de spinazie toe en laat hem slinken.
  2. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa, doe terug in de pan en houd warm (je kunt soep ’s zomers ook gekoeld serveren).
  3. Bak de falafel mooi bruin in wat olijfolie, bruneer het amandelschaafsel voorzichtig in een droge koekenpan.
  4. Verdeel de soep over mooie kommen en garneer hem met de broccoliroosjes, het amandelschaafsel, de zilveruitjes en de falafel.
45 minuten bereidingstijd
4 personen
;;