Blini’s

INGREDIENTEN

100 GRAM BLOEM
1 EI
1/4 ZAKJE GIST
125 ML MELK
1/2 RL SUIKER
1/2 KOMKOMMER
PEPPER
ZOUT
1/2 TL ZHATARKRUIDEN
1/2 BAKJE MAZA HOEMOES OF MAZA HOEMOES PAPRIKA & OREGANO
KLEIN HANDJE GRANAATAPPELPITJES VOOR DE TOPPING
STUKJE ROZEMARIJN ALS TOPPING

Blini’s

  1. Doe de bloem, gist, suiker in een beslagkom en roer dit goed door.
  2. Verwarm de melk tot het handwarm is.
  3. voeg er 1 ei aan toe. Roer het mengsel goed oor elkaar.
  4. Dek het mengsel af en laat het buiten de koelkast 1 uur rusten.
  5. Verhit een beetje olie in de koekenpan en giet kleine hoopjes van het beslag.
  6. Bak de Blini’s op matig vuur aan beide kanten goudbruin.
  7. Haal de Blini’s uit de pan en laat ze afkoelen.

Toppings

  1. Snij de komkommer in kleine blokjes.
  2. Meng de Hoemoes er doorheen.
  3. Voeg de Zhatarkruiden, peper en zout toe en mang dit door elkaar.
  4. Serveer deze topping op blini’s.
50 minuten bereidingstijd + 1 rusttijd
8 stuks
X