Baklava met hoemoes

INGREDIENTEN

4 APPELS
EEN PAK FILODEEG
1 BAKJE HOEMOES RAS EL HANOUT
1 TL KANEELPOEDER
1 TL NOOTMUSKAAT
100 GRAM HONING
2 EL BRUINE BASTERDSUIKER
250 GRAM GEROOSTERDE AMANDELEN
150 GRAM ROOMBOTER (GESMOLTEN)
  1. Vet een ovenschaal in met de roomboter. Pak een velletje deeg en besmeer deze met roomboter. Doe hierop nog 5 lagen deeg, met elk roomboter ertussen.
  2. Maal de amandelen heel fijn (houd 1 el apart voor de garnering) en meng met de kaneel, nootmuskaat, basterdsuiker en 2 el honing en 3 el hoemoes. Voeg de vulling toe en druk alles goed aan.
  3. Voeg dan weer 5 lagen filodeeg toe met elk roomboter ertussen. Snijd de baklava alvast in stukjes.
  4. Doe de baklava in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuutjes tot goudbruin. Strooi de overige honing op de baklava zodra deze uit de oven komt (als je honing te dik is, warm het even op zodat deze vloeibaar wordt). Garneer met de overige amandelen.
45 minuten bereidingstijd
10 personen
X