< Terug

> Recept met Aardappel Hoemoes puree

> Stamppot ovenschotel met Matbucha en Kaas

Stamppot ovenschotel met Matbucha en Kaas


Categorie:
Bereidingstijd: 30 minuten
Techniek: Bakken in ovenKoken
Smaak:
Type maaltijd: HoofdgerechtOvenschotel
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 kg kruimige aardappelen
1 bakje Matbucha
150 ml melk
25 gram boter
2 zakken rucola (a 75 gram)
300 gram Bregenzerwaldkaas
Nootmuskaat
Zout en peper

Benodigdheden:

Ovenschaal
Oven
Grote pan
Mixer/Stamper



Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan een laagje water met 1/2 theelepel zout aan de kook en kook hierin de aardappelen met de deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar. Verwarm 150 ml melk. Giet de aardappelen af en maak ze tot puree met de mixer of stamper. Voeg al roerend zoveel melk toe dat het een fijne smeuige puree wordt. Voeg 25 gram boter toe.
Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter gesmolten is. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Meng 2 zakken rucolasla (a 75 gram) in gedeelten door de puree en warm het nog even door.
Verbrokkel de Bregenzerwaldkaas en voeg de helft toe, evenals het bakje Matbucha. Doe de stamppot in een ovenschaal, strooi de rest van de kaas erover en zet hem even onder de grill in de oven. Eet smakelijk!



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe