fbpx

Vegan sushi met Hoemoes en Choriatiki

Heerlijke sushi

INGREDIENTEN

3 NORI VELLEN
200 GRAM SUSHI RIJST
3 EL RIJSTAZIJN
1 TL ZOUT
2 TL SUIKER
MAZA HOEMOES SPICY
MAZA HOEMOES KORIANDER & LIMOEN
MAZA CHORIATIKI
1 KOMKOMMER, IN REEPJES
ANDERE GROENTE, IN REEPJES (optioneel)
SOJASAUS
EXTRA: ROLMATJE

Bereidingswijze

  1. Bereid de sushi rijst volgens de verpakking. Laat het afkoelen. Terwijl je sushi rijst afkoelt, verhit je de rijstazijn, suiker en het zout in een steelpan. Roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg dit toe aan de rijst en roer voorzichtig. Leg de glanzende kant van een nori vel op de rolmat. De ruwe kant zorgt ervoor dat je sushi rijst blijft plakken.
  2. Maak je handen vochtig en verdeel de rijst over het nori vel. Laat ongeveer 2 cm vrij. Hoe netter je nu bent, hoe beter de sushi er uiteindelijk uit gaat zien. Lepel wat (spicy) Hoemoes of Choriatiki op de rijst en beleg met je favoriete groenten. Nu is het tijd om te rollen. Maak je handen vochtig en rol vervolgens de sushi met het matje. Druk het een beetje aan en gebruik je handen om de inhoud in de rol te houden.
  3. Maak het lege stuk van het nori vel een beetje nat en gebruik dit om de rol dicht te plakken. Snij de sushi rol met een scherp mes. Elk keer dat je de rol snijdt, maak je het mes vochtig.

Serveer de sushi met sojasaus.

25 minuten
3 personen
;;