< Terug

> Lauwwarme Pasta-Auberginesalade

> Lamsgehakt flapjes met Baba Anoesch en Koriander en Limoen

> Broodje Rosbief aubergine

> Baba Anoesch Rosbief Rolletje

> Patat van zoete aardappels

Patat van zoete aardappels


Categorie: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten in de oven
Techniek: Bakken in oven
Smaak: zoet
Type maaltijd: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 kilo zoete aardappels
1 bakje Maza Baba Anoesh
4 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
rode peper, naar smaak
snufje gemalen komijn
zout en peper

Benodigdheden:

Oven
Schone theedoek
Bakplaat



Bereidingswijze

Gezonde friet uit de oven, gemaakt van zoete aardappels (bataat)! Verwarm de heteluchtoven voor op 225 graden. Snijd de aardappels in gelijke plakken en vervolgens in gelijke repen. Was de gesneden aardappels en droog in een schone theedoek. 


Leg twee bakplaten klaar met daarop een stuk bakpapier. Breng de olie op smaak met fijngehakte knoflook, rode peper, gemalen komijn en een snufje zout en peper. Meng deze olie goed met de aardappels en verdeel de friet over de bakplaten.

Bak de patat in de oven gaar in 20-30 minuten. Keer de friet af en toe om en houd de oven tussentijds in de gaten. Door af en toe de oven open te doen ontsnapt er wat vocht en daardoor worden ze knapperiger.

Lekker dippen in de Baba Anoesh, dat is véél lekkerder dan mayo!



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe