< Terug

> Roze Gazpacho

> Brownies met Hoemoes Rode Biet

> Pangafilet met Hoemoes Rode biet

> Makreelhapje met Hoemoes Rode Biet

> Feestelijke cupcakes

> Haring met Hoemoes rode biet en lauwwarme sesamvinaigrette

> Bavarois van Hoemoes rode biet

> Volkoren pita met groenten en (bieten) Hoemoes

Makreelhapje met Hoemoes Rode Biet


Categorie: Mezze/Borrelhapje
Bereidingstijd: 30 minuten
Techniek:
Smaak: Hartig
Type maaltijd: Borrel
Aantal personen: n.v.t.

Ingrediënten:

1 blik supercroissantdeeg
1 bakje Hoemoes Rode Biet
300 gram makreel
2 eieren
3 el gehakte verse bieslook
1 el gehakte verse dille
Peper en zout 

Benodigdheden:

Oven
Bakpapier 



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Rol het supercroissantdeeg in zijn geheel uit en druk alle geperforeerde naden in de deeglap zorgvuldig met je vingertoppen dicht.
Meng het bakje Hoemoes Rode biet met een losgeklopt eiwit en wat peper en zout en strijk dit over de deeglap uit.
Leg langs 1 lange kant van de deeglap ca. 300 gram Makreel in kleine stukjes (let goed op graatjes!).
Strooi over de hoemoeslaag 3 el gehakte verse bieslook en 1 el gehakte verse dille.
Rol de deeglap vanaf de lange kant waar de makreel ligt stevig op, zodat de makreel in het midden komt. 
Snijd de gevulde 'deegslang' en stukjes van 3 cm en leg die op een vel bakpapier op de bakplaat. 
Klopt 1 ei en de overgebleven eidooier los met wat grof gemalen peper, bestrijk er de deeghapjes mee en bestrooi deze dan met wat fijne zeezoutkristallen. 
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat de hapjes ca. 15 minuten bakken. Serveer de hapjes warm of koud!



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe