< Terug

> Maaltijdsalade

> Pizza met Muhammara en Spinazie

Maaltijdsalade


Categorie: hoofdgerecht
Bereidingstijd: 15 minuten
Techniek: Koken
Smaak:
Type maaltijd: HoofdgerechtDieetgerecht
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

gemengde sla
1 bloemkool
1 stronk broccoli
1 bakje Maza Muhammara
80 gram walnoten
1 granaatappel
1 bosje bosui

Benodigdheden:

Koekenpan
Wokpan



Bereidingswijze

Maak de bloemkool en broccoli schoon en snijd ze in gelijke roosjes. Snijd de bosui in grove stukken. Rooster in een koekenpan de walnoten zodat ze lekker knapperig worden. 


Haal de rode sappige pitjes uit de granaatappel. Dit doe je door de schil rondom in 4 kwarten iets in te snijden en de granaatappel vervolgens in vier partjes te breken. Daarna kun je gemakkelijker de pitjes eruit halen.

Wok op hoog vuur in een scheutje olijfolie de bloemkool ongeveer drie minuten. Voeg daarna ook de broccoli en bosui toe en roer tijdens het wokken. De groenten behouden zo de meeste smaak en blijven lekker knapperig.

Maak de maaltijdsalade mooi op door de gemengde salade, groenten, walnoten en granaatappelpitjes te verdelen. Serveer de Muhammara er los bij. Meng op het bord de Muhammara door deze gezonde gemengde salade heen.



Beoordeel dit recept:
E-mail dit recept Deel dit recept
Print dit recept Voeg zelf een recept toe